Jakie zabawki są najlepsze dla twojego pupila?

Wybór zabawki dla pupila.

Zabawa z czworonogiem jest wspaniałą szansą, aby wykorzystać wigor naszego zwierzaka, a jednocześnie pogłębiać zaufanie. Codzienne zabawy działają pozytywnie na zdrowie psa, a także sprawiają frajdę opiekunowi. Gry warto jest wzbogacać używając zabawek dla psów. Na rynku znajdziemy dużo różnorodnych kategorii zabawek dla psów, ale jak dobrać tą najlepszą?

Piłki dla psa.

Ukochaną zabawką wszystkich psów jest piłka dla psa. Tą klasyczną zabawkę kupimy we wszystkich punktów zoologicznych w różnych rozmiarach, pasujących do gabarytów naszego psa. Piłki dla psów mogą być z różnorodnych tworzyw, mogą być piłki gumowe, materiałowe lub z plastiku. Dokonując wyboru piłki dla psa trzeba wziąć pod uwagę na jej wielkość. Wielkości piłek dla psów bywają stałe, jednak musimy pamiętać o prawdopodobieństwie zakrztuszenia się w trakcie zabawy, w sytuacji gdy piłka dla psa okazuje się zbyt mała. Decydując się na nową piłkę nie zapominajmy o ochronie naszych zwierząt. Jest to wyjątkowo istotne, kiedy jesteśmy właścicielami mniejszych ras psów, takich jak pudle albo yorki, dla których dobieramy mniejsze wielkości zabawek.

Frisbee dla psa.

Gdy chcemy pobawić się z pupilem na łonie natury wspaniałym wyborem jest frisbee dla psa. Ciężko odnaleźć psa, który oprze się w tej zabawie. Frisbee dla psa dużo lepiej wykorzystać na otwartej przestrzeni, jak łąka, park lub ogród, tam gdzie zwierzak będzie mógł wybiegania się. Jeśli piesek potrafi aportować, powinniśmy kupić frisbee dla psa o odpowiedniej wielkości, żeby zwierzakowi wygodnie było przenosić przedmiot w zębach. Frisbee dla psa nie powinno być zbyt twarde, ponieważ istnieje możliwość przypadkowego uderzenia zwierzęcia frisbee w trakcie zabawy, więc mając na celu ustrzeżenie się nieprzyjemnych wypadków kupujmy frisbee elastycznych. Zabawa z frisbee może być ekscytującą formą aktywności fizycznej, a wiadomo przecież, że w zdrowym ciele, zdrowy duch!

https://www.krakvet.pl/ sklep zoologiczny online