Koty

Najlepsze zabawki dla kotka.

Choć duża część z nas identyfikuje kota, jako zwierzątko typowo domowe, powinniśmy pamiętać , że jest to drapieżnik. To, co często rozbawieni opiekunowie mają za zabawę, wynika z silnego instynktu łowieckiego. Z tego powodu tak istotne jest zagwarantowanie kotu odpowiedniej rozrywki. Znudzone zwierzę może drapać nasze zasłony, a nawet gryźć nogi lub ręce opiekuna. Czym się bawić z kotem ? Przedstawiamy najlepsze zabawki dla kota.

Wędki dla kota.

Skuteczną zabawką, zapewniającą udaną rozrywkę, jest wędka dla kota. najczęściej świetnie sprawdzają się naturalne pióra zamocowane na sznurku, które udają ruch potencjalnej ofiary. Niektóre koty preferują puszyste boa, kolorowe wstążeczki lub foliowe pompony. można też wybrać maskotkę na wędce , jeżeli nasz kot znajduje upodobanie w takiej formie zabawy . Wszystko jest uzależnione od gustu naszego małego drapieżnika.

Zabawki z kocimiętką

Jeżeli nasz zwierzak potrzebuje zachęty do zabawy , możemy wybrać zabawkę z kocimiętką. Na rynku znajdują się różne modele tego typu zabawek: poduszeczki, myszki, piłeczki, maskotki lub specjalnie zaprojektowane pluszaki do gryzienia. Można też zdecydować się na spray z kocimiętką lub susz, który wysypiemy na podłodze lub spryskamy nim ulubione przez kota miejsca.

Laser dla kota

Wyjątkowo efektywną zabawką, ubóstwianą przez wszystkie czworonogi, jest laser dla kota. Nie istnieje żaden kot , który by pozostał wobec niego obojętny. Szalona pogoń za świecącym punktem doskonale wybawi nasze zwierzę, a nam zapewni mnóstwo śmiechu . Co istotne, użycie lasera nie wymaga od nas większego wysiłku , a efekt jest natychmiastowy.

Piłka dla kota

Niektóre zwierzaki wolą zabawy z piłeczką. Toczenie po podłodze jest dla nich świetną rozrywką. Możemy więc kupić kotu szeleszczącą wykonaną z folii piłeczkę, miękkie pompony, piłeczki z lekkiej pianki, kauczuki lub piłeczkę , która ma w środku dzwoneczek. Istotny jest zarówno dźwięk , jaki taka piłeczka wydaje turlając się po podłodze, jak i materiał, który sprawia, że taka zabawka bądź lepiej się toczy, bądź sprawdza się do aportowania.

Kule na przysmaki

To najlepszy sposób, aby zachęcić leniwego kota do zabawy. Specjalne kule , w których chowamy przysmaki stymulują węch , więc kot stara się dostać się do ulubionych kąsków, przy okazji tocząc po podłodze zabawkę. Ważne jest również to, że zwierzę od razu dostaje nagrodę, co oznacza, że polowanie zakończyło się sukcesem.

furminator dla kota https://www.krakvet.pl/product-chy-10934-FURMINATOR-dla-duzych-kotow-krotkowlosych-1szt.html